Tilda


 
Novascotiannoutaja narttu
Oranssi valk.merkein
Synt. 9.4.2009 4 vuotta, 6 kuukautta
Kasvattaja: Lapintähti Kennel,
Omistaja:  Kati Jussila Oulu


  Lonkat A/A, kyynäret 0/0, silmä terveet PRA & CEA A
n. 46-47cm, n.15kg

NÄY:
CACIB, va-SERT
  Harrastetaan tokoa, näyttelyitä, ja nomeilua. 
Omaksi iloksi vepeä, agility ja mejäily.
Kirjoitettu, kun Tilda on n. 2kk:

Toisen koiran hankinta on ollut jo monen vuoden projekti, myös muita rotuvaihtoehtoja on ollut tässä välissä. Tolleriin minä sitten lopulta päädyin, näiden kanssa kun voi harrastaa monipuolisesti. Lapintähti kennelistä löytyi mukava yhdistelmä ja tästä pentueesta tuli sitten sijoitus. Tildaksi nimitetty tyttösen kanssa tutustutaan yhdessä tähän suureen maailmaan ja aletaan siinä omassa tahdissaan arkitottelevaisuuteen ja noutotreeniä tekemään. Katsellaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Tilda on kotiutunut erittäin hyvin uuteen ympäristöönsä ja sen ympäristön ympärillä oleviin ihmisiin. Saimme erittäin suloisen tapauksen, minkä kuoren taakse kätkeytyy kokeilun halun ja ystävällisyys. Tilda on nähnyt ja kokenut paljon lyhyessä ajassa. Varsistakin neiti tuntui kantavan hyvin 8 viikoisena. Tilda on pikku hiljaa oppimassa istumaan makupalan avulla ja sekä seisomaan, myös sivulle tulo on tehty namin ohjauksella. Pillistä Tilda tulee luokse. Veteen Tilda pääsi tutustumaan lähemmin 8.6.209, neidillä oli intoa ja halua syvemmälle, mutta annetaan neidin ensin kasvaa.
Kirjoitettu, kun Tilda on 6kk ikäinen:
 Jo tässä vaiheessa voin sanoa suuren kiitoksen kasvattajalle Riitalle ja Caritalle Tildasta. Nyt Tildan ollessa puolivuotias on se jo antanut paljon, mitä tulevalta tollerilta haluan. Kypsemmässä iässä nähdään enemmän, toimiiko käytännössä mutta nyt tuleva alku näyttää hyvältä. Tildaa on viety eripaikkoihin, matkustettu paljon ja käyty pyörähtämässä epävirallisessa pentunäyttelyssä. Tilda oli ROP KP:n keran ja lisää pentunäyttelyitä on tulossa. Tilda on luonteeltaan vilkas ja menevä, kotona se on varsin sohva/syli koira, joka nauttii rapsutuksista. Tilda on ystävällinen ja iloinen koira, työntouhussa näkyy energisyys.
Olemme aloittaneet Tildan kanssa tokotreenit, pääsimme alkusyksystä Active Dogin pentukurssille ja se oli antoissa kurssi niin omistajalle kuin koirallekin. Sen jälkeen olemme treenanneet oman seuran mölliryhmässä tokojuttuja. Tildan ollessa 4kk neiti teki ensimmäisen vesinoutotreenin, lokkia tyttö ei ollut nähnyt sitä ennen mutta muutaman kerran kävi reippaasti hakemassa lokin vedestä ongelmitta! Tällä hetkellä noutotreeneissä mennään maltin ja kantamisen kanssa, lisäksi enemmän leikitään variksen kanssa. Huomaa, että Tildalla on kiinnostusta. Lyhyesti, Tilda on sitä mitä haluan tollerilta: leikkisä, eloissa, ystävällinen, mukaansa lähtevä ja riista kiinnostunut.

Kirjoitettu Tildasta yli 2 vuotiaana:
Jos Tildassa voisi muuttaa jotain, se olisi moottori. Tildasta on nyt tullut aikuinen, kaksi vuotias, vielä sana ”aikuinen” tuntuu kaukaiselta ajatukselta, on nimittäin neiti ollut todellakin vaikea aina välillä. Tavoitteita on saavutettu – mutta tuloslistalle ei ole vielä päästy. Toisaalta meillä on minun vuoksi ollut tosi vaikea vuosi. Mutta luulen, että tuloksia alkaa tulla kun sen aika on. Tilda on tosi tollerimainen: kiihtyvyys sadasta nollaan, mutta kotosalla ollessa löytyy neidistä onof nappi. Toisinaan tuo kiihtyvyys on jossain lajeissa haaste, mutta haasteet on tehty selvitettäväksi. Tildan kanssa saa ja täytyy touhuta, sen näkee kun neiti pääsee touhuamaan ja kuinka se nauttii tekemisestään.
Tilda kehittyy todella hitaasti ja karvattomuus johtuu täysin pienestä (5-6kk) juoksukierrosta. Minulle Tilda on edelleen se, mitä tollerilta haluan, vaikka rauhoittumista esim. nomen suhteen saisi olla enemmän. Tilda on syttynyt agilityyn, että tokoon ja sillä on edelleen tosi hyvä riistavienti!

Tildan luonne ei periaatteeessa ole muuttunut ollenkaan. Käsitystä on tullut vaan enemmän. Koira, jonka kanssa saa tehdä töitä, mutta joka palkitsee sillä, että on halu tehdä asioita - vaikkakin joissain lajeissa se vaatiikin hieman enemmän.


  1. pentue ruotsissa, löytyy blogista Tilda <3 Bono 


 ISÄ:  SE (n)MVA JV-10 Tollmaster's Finnish Game Gainer. = Bono
(i: Riverbreeze Salty Pepper De Chawu, e: Hedera's Goes To Seawild)

Lonkat A/A, kyynäret 0/0
Silmät ok, PRA & CEA A
Menestynyt näyttelyissä, mm. suomesta 7SERT, 3ROP
myös ruotsissa SE (n)MVA
Tähtäimessä NOU1 tulos ja käytännön metsästys.

EMÄ: Lapintähti Zarlotta = Tilda
(i:  Shaggy toller's Blue Soldier. e: Valjka Virgo Vestalis)

Lonkat A/A, kyynäret 0/0
Silmät ok, PRA & CEA A
Näyttelyssä menestynyt; CACIB, va-SERT, PN2
Tähtäimessä NOU1 tulos. Harrastetaan agilityä, tokoa ja noutojuttuja.

 PENNUT: 
n. Hillitön Kulta-Kettu "Gitta" , Oulu
8kk

4kk
n. Hillitön Kulta-Hippu "Sani", Pyhäsalmi

 u. Hillitön Hopea-Kettu, Lapinlahti

u. Hillitön Hopea-Luoti "Väinö", Jyväskylä
u. Hillitön Hopea-Hohde "Reima", Oulu

u. Hillitön Hopea-Nuoli "Lennu", Joensuu
u. Hillitön Hopea-Salama "Lauri", Helsinki